Åby Skole

feb 21, 2019

Kategori: Institution

Q-Construction har bygget en moderne tilbygning til Åby Skole

Åby Skole er udvidet med en moderne udskolingsbygning, hvor de kreative og naturvidenskabelig fag samt fritidsmiljøer er i fokus. Ideen er at skabe rum med plads til faglighed og fritid, så børn og unge i lokalområdet også får glæde af Åby Skole uden for skoletid.

Projektet rummer derfor alt fra auditorium, fagtorve og klasselokaler (herunder lokaler til naturfag, håndværk & design) til en udendørs boldbane på øverste etage. Skolen ønskede sig rum, hvor eleverne kan udfolde kreativiteten. Derfor har vi bl.a. tilført et fællesrum med en særlig atomsfære og unikke brugsmuligheder, hvor naturvidenskab og håndværk & design mødes.

At opføre et skolebyggeri stiller særligt krav til sammenspillet mellem akustik, robusthed og indretning. Tre forhold som kræver rigtige valg af de konstruktive hovedprincipper. Projektet anvender derfor traditionelle, gennemprøvede materialer og udførelsesmetoder, som vi har stor og lang erfaring med. Dette sikrer en høj kvalitet, sikkerhed i udførelsesfasen og i det færdige resultat.

Vi glæder os over at have skabt gode forhold og oplevelser for børn og unge i Aarhus Kommune i samarbejde med CEBRA og Tri-Consult A/S Rådgivende Ingeniører.

Kvm: 2.164 m²
Bygherre: Aarhus Kommune Børn og Unge
Bygherrerådgiver: DK2 Bygherrerådgivning
Ingeniør: Tri-Consult A/S Rådgivende Ingeniører
Arkitekt: CEBRA
Totalentrepenør: Q-Construction A/S
Årstal: 2017 – 2019
Beliggenhed: Åbyvej 80, 8230 Åbyhøj