Q-Construction A/S køber den 27. februar Bolinds bygge- og renoveringsaktiviteter og bliver dermed en større spiller på markedet. Der forventes en fordobling af omsætningen i 2019. Detailmarkedet, bliver et nyt strategisk område for Q-Construction ligesom renoveringsmarkedet vil få langt større fokus.

Strategisk velovervejet

Bestyrelsesformand og medejer i Q-Construction A/S, Poul Bærentsen fortæller om opkøbet: ”Vi har en massiv vækststrategi og netop detail- og renoveringsmarkedet, ser vi et stort potentiale i. Samtidig har Bolind rigtig godt fat i den almene boligsektor, som vi ønsker at vækste på. Derfor er opkøbet velovervejet og fuldstændig i tråd med vores strategi. Vi forventer som minimum en fordobling af omsætningen i 2019 i forhold til 2018, hvor vi realiserede en omsætning på 165 mio.”

Bolind A/S er en handelsvirksomhed, som servicerer den almene boligsektor med materialer og ydelser. Virksomheden har eksisteret siden 1947 og har i løbet af årene udviklet en bygge- og renoveringsdivision, som nu sælges fra. Man ønsker at fokusere på kerneforretningsområdet og har med Q-Construction fundet den helt rigtige partner til at overtage aktiviteterne. Q-Construction er stærke på boligområdet, som ofte udvikles i projekter sammen med detailbutikker og har det helt rigtige værdisæt. Derforuden er Q-Construction landsdækkende, som også fremhæves som en af grundene til at valget faldt på dem.

Q-Construction og Bolind det rigtige match

Q-Construction ser opkøbet som det helt rigtige match. Adm. direktør, medejer og stifter af Q-Construction A/S, Morten Rankenberg udtaler om opkøbet: ”Ud over de nye forretningsområder, som vi får tilført er de nye medarbejdere, som vi overtager det helt rigtige match i forhold til vores erklærede strategi. Vi ønsker at være en moderne og attraktiv entreprenørvirksomhed, hvor der er dynamik, korte beslutningsveje, stor udvikling og spændende projekter. De nye medarbejdere får i os en virksomhed med byggeri som kernekompetence, og vi vil udvikle detail- og renoveringsmarkedet og tilføre de ressourcer, der er nødvendige, sammen med dem.”

5. bedste arbejdsplads i Danmark

Q-Construction deltager i 2019 for første gang i kapløbet om ”Greate Place To Work” titlen i segmentet små og mellemstore virksomheder. Målet er senest i 2020 at ligge i top 5 i kategorien. ”Målet er ambitiøst, men vi ville ikke gå efter det og lægge de mange timer i det, hvis vi ikke troede, det var realistisk at nå” udtaler Poul Bærentsen.

Digitalisering et fokusområde

Q-Construction har i 2018 lanceret en drejebog for good practice for byggeri med ansvarsbeskrivelser, økonomistyring og projektledelse. Et værktøj, der er 100% egenudviklet, og som skal sikre at virksomhedens kunder og samarbejdspartnere på byggerierne får den samme høje standard hver gang. Virksomhedens mission: ”Vi sikrer tryg og god oplevelse af byggeri” skal nås, og drejebogen, der er ved at blive understøttet digitalt, vil blive en grundsten for samarbejdet med kunder og samarbejdspartnere fremover.