På vores træbyggeri i DGNB Guld på Knudrisgade i Aarhus er både de genanvendte aluloftsplader og vinduer nu monteret. Her har aluloftsplader fra den tidligere bygning på grunden fået nyt liv som facadeplader på en af de nye bygninger. Vi har siden nedrivningen opbevaret loftpladerne og givet dem en kærlig hånd, så de nu blomstrer på ny på facaden.

De dobbelthøje rum i bygningen med CLT-vægge får masser af lys ind gennem de genanvendte vinduer. De store vinduespartier består af vinduer fra en af Boligkontoret Århus’ andre ejendomme, der stod overfor en vinduesudskiftning. Vi har pillet ruderne ned og fået testet deres egenskaber ved Teknologisk Institut. Nu lever de videre på den nye facade og kaster masser af lys ind i boligerne.

Projektet er Aarhus’ højeste almene træbyggeri med sine fem etager, hvor de bærende konstruktioner er af træ. Her har vi både arbejdet med store CLT-elementer og hybridkonstruktioner med bl.a. limtræ og beton. Vi tror på, at fremtiden byder på endnu mere byggeri i træ og CLT samt genbrug af byggematerialer. Derfor er vores erfaringer med Knudrisrækkerne et godt afsæt til fremtidige byggeprojekter.

Vi har snart lukket alle facader på byggeriet af de 89 almene boliger, som vi bygger for Boligkontoret Århus. Vi i Q-Construction ser frem til at fortsætte den gode grønne oplevelse til bygherre, brugerne og byen i samarbejde med vores samarbejdspartnere Enkon, Frede Andersen VVS, MOE, Sweco Architect og Vega Landskab.