Cortenstål er en af Q-Constructions særkompetencer

Cortenstål er en af Q-Constructions særkompetencer

Mange har undret sig over det rustne look vores logo foran kontoret har fået. På billederne kan du se, hvordan vores logo er gået fra at være sølv til rustent på overfladen i løbet af nogle uger. Vi kan afsløre, at hemmeligheden bag det er cortenstål.

Hvad er cortenstål?

Cortenstål er kendt for sin rødbrune glød og høje levealder. Det specielle ved cortenstål er, at det ruster hurtigt i overfladen og på den måde danner et skjold, der beskytter stålet mod at ruste indeni. Det rødbrune rustlag gør, at corten korrigere 8 gange langsommere end normalt stål. Derfor lever corten længere end andre ståltyper, men det skal anvendes rigtigt. Cortenstål har nemlig brug for skiftende vejrforhold, hvor det oplever både vådt og tørt vejr. Et perfekt match til det danske vejr – hvis vi selv skal sige det ;-) 

I en del år har corten været populær inden for kunst og arkitektur, og på det seneste har det gjort sig en fin entre inden for facadebeklædning. I dag bruges det på forskellige måder både i parker, by- og boligområder. Cortenstål har vundet en plads i byggeriets hjerte, særligt fordi den rødbrune glød skaber et flot naturligt look.  

En af vores særkompetencer

Vi følger nøje med i trends og tendenser indenfor byggeriet, og derfor har vi gjort cortenstål til en af vores særkompetencer. Vi har rigtig god erfaring med at arbejde med dette materiale. Det nyeste skud på stammen er facaden på idrætshallen til Greve Gymnasium, der er beklædt med cortenstål. Gymnasiet havde et ønske om en idrætshal bygget i stål med et naturligt udtryk og lang holdbarhed. Q-Construction blev valgt til at udfører denne opgaven, fordi vi har gode kompetencer og erfaring med stålkonstruktioner - herunder brugen af cortenstål.

Har du brug for en facade, altan eller trappe med et naturligt look og lang holdbarhed? Så står vi klar til at løfte opgaven.

Du kan læse mere om vores særlige kompetencer inden for stål.

Kontakt os

Q-Construction Aarhus
  • Adresse: Rosenkrantzgade 12 D, 8000 Aarhus C

  • Tlf: (+45) 70 70 71 17

  • E-mail: info@q-c.dk

  • E-faktura: faktura@q-c.dk

  • CVR: 30071859

 

Q-Construction Søborg
  • Adresse: Søborg Hovedgade 98 D, 2860 Søborg

  • Tlf: (+45) 70 70 71 17

  • E-mail: info@q-c.dk

  • E-faktura: faktura@q-c.dk

  • CVR: 30071859

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere