I torsdags var begejstringen stor, da Åby Skoles nye tilbygning blev indviet med flotte ord og musikalske indslag.

Bygherre takkede for en effektiv proces med god kemi og respekt for alle parters faglighed. ”Det er fantastisk, at man kan afvikle så stort et projekt som det her med så relativ få udfordringer. Vi oplever som skole, at vi er blevet lyttet til og har fået mulighed for at få det drejet derhen, hvor vi gerne ville. Men samtidig med respekt for de stærke arkitektoniske greb, I arkitekter har benyttet jer af, og den praktiske virkelighed I som byggefolk har stået i. Og hvor er resultatet blevet godt, og hvor har det været fedt at samarbejde med jer om det”, udtaler Ole Buskbjerg Thomasen, Skoleleder på Åby Skole.

Om projektet

Nu står de med et fyrtårn i Åbyhøj, der er klædt i rødt og med basketballbane på taget. Den pang røde bygning, hvor selv fuger, nedløbsrør og net er i rødt, står flot sammen med resten af Åby Skole. Indenfor inspirerer CEBRAs arkitektur og rummene signalerer en varme og en imødekommenhed, så man har lyst til at slå sig ned både i undervisningstiden og i klubtiden. Kreativ udfoldelse, fritid og faglighed møder hinanden i det trippelhøje rum; No Gravity Space, der er prydet med kunst og svævende kuber.

Der er skabt moderne rammer til de naturfaglige og kreative fag, et auditorium med plads til to klasser ad gangen samt store åbne klasserum på 65 kvm, hvoraf de fleste har direkte adgang til terræn eller altan.

Åby Skoles nye tilbygning er en af de første i moderne tid, hvor entreprenøren har leveret hele bygningen inklusiv fast og løst inventar i totalentreprise. Det har uden tvivl været stærkt medvirkende til, at skolens nye lokaler både indvendigt og udvendigt fremstår gennemtænkt funktionelt og gennemdesignet visuelt.

Tak 

Vi i Q-Construction siger tusind tak til bygherre Børn og Unge Aarhus Kommune, Åby Skole, bygherrerådgiver DK2, CEBRA Arkitekter, Tri-Consult, UE’er og vores dedikerede Q-llegaer Bo, Rasmus, Søren, Stephan, Frederik og Kenni for en god oplevelse hele vejen igennem processen og et godt resultat.

Vi håber, at samarbejdet har støbt fundamentet til flere fremtidige fælles projekter.