Energieffektive vinduers rolle i bæredygtige bygninger

Energieffektive vinduers rolle i bæredygtige bygninger

Energieffektive vinduer spiller en stor rolle i at gøre bygninger mere bæredygtige, så de kan blive til såkaldte nul-emissionsbygninger. Trods der også er flere faktorer, der afgør, hvorledes en bygning er en nul-emissionsbygning eller ej, så spiller energieffektive vinduer en afgørende rolle – især når det kommer til energiforbrug og bedre indeklima. Og dette er, hvad denne artikel vil se nærmere på.

Flere entreprenører og bygherrer ønsker at opføre bygninger, der er mere bæredygtige – såkaldte nul-emissionsbygninger – som er bedre løsninger for en fremtid, som skal være mere miljøvenlig. Her er der en masse faktorer, der spiller ind, og som har en afgørende rolle i denne udvikling. En af de faktorer er såkaldte energieffektive vinduer. Vinduer, der skal være med til at begrænse forbruget af varme og el i en bygning, men også skabe et bedre indeklima for dem, der bor eller arbejder i bygningen. Hvad energieffektive vinduer er, og hvorfor de er interessante løsninger, kan du blive meget klogere på i denne artikel, når der dykkes yderligere ned i, hvordan energieffektive vinduer kan komme til at spille en afgørende rolle nu og for fremtiden.

Hvad er energieffektive vinduer, og hvorfor er de eftertragtede løsninger?

Helt basalt, så er energieffektive vinduer – også kaldt lavenergivinduer – fra blandt andet leverandøren Klar vinduer, der er designet til minimere energiforbruget i et hus, i en bygning, i en lejlighed, eller hvorend de bliver monteret. Deres primære opgave består i at isolere bedre gennem stærkere materialer, således varmetabet reduceres og ny varme indenfor fra varmekilder ikke behøves at blive tilført bygningen. Ved at minimere energiforbruget og varmetabet derved begrænses, skal beboere og/eller arbejdende i en bygning ikke tænde for varmekilder, der trækker på en masse skadelige ressourcer, såsom kul, olie og/eller lignende, der er skadelige for miljøet.

Yderligere kan tilføjes, at denne effektivitet fra energieffektive vinduer også skaber et bedre indeklima, der er mere behageligt at være i, for dem, der måtte arbejde eller bo i bygningen, hvor vinduerne er monteret. Et bedre indeklima skaber bedre forhold for en god nattesøvn for boende i en bygning, men kan også skabe mulighed for skarpere koncentration for de arbejdende.

At energiforbruget kan begrænses og indeklimaet forbedres med disse vinduer gør det attraktivt for entreprenører og bygherrer at investere i disse vinduer. Det leder bygningerne tættere på at være nul-emissionsbygninger, som kan tiltrække mennesker og organisationer, der er miljøinteresserede.

Materialer i energieffektive vinduer

Nogle af de materialer, der bliver brugt i disse energieffektive vinduer fra blandt andet leverandøren Klar inkluderer enten dobbelt- eller tredobbelt lag glas. Glas, som holder på varmen, men også kan have en lydisolerende effekt, så der bliver mere stille og fredfyldt i en bygning – vigtigt omend man arbejder i bygningen, eller man bor til leje i en lejlighed.

Derudover er rammerne i energieffektive vinduer fra leverandøren Klar lavet i stærke træmaterialer, hvor tætninger og hængsler i høj kvalitet er med til at sikre stærke, holdbare og effektive vinduer. Rammen samt tætninger og hængsler spiller en lige så afgørende rolle som glasset.

Vinduer som en del af en grønnere bygning

I takt med at samfundsdebatten om en grønnere og mere bæredygtig fremtid fylder rigtig meget i det daglige, så bør alle mennesker, organisationer og virksomheder begynde at tænke i den retning. Og for entreprenører og bygherrer betyder det blandt andet brugen af energieffektive vinduer til at nå i mål med opførelsen af nul-emissionsbygninger. Bygninger, der tænker mere på miljøet og det at få mere ud af energiforbruget, der allerede er brugt.

Hvordan vinduer kan blive energieffektive vinduer og bidrage til grønnere bygninger

For at åbne status som nul-emissionsbygning eller få de såkaldte grønne certificeringer som mere bæredygtige bygninger, er der mange krav at opfylde. Disse er forskellige, men inden for blandt andet vinduer handler det om at vælge energieffektive vinduer – altså vinduer, der optimerer og effektivisere forbruget af energi.

Derfor skal disse vinduer også have og være anmærket med en høj energiklasse. Det fås som oftest ved at producere vinduer, der har stærke og flere lag glas, og ved at producere vinduer i stærke og holdbare materialer. Her skal vinduerne helst være anmærket med energiklasse A.

Men en ting er energiklassen, noget andet er, hvis vinduerne endda også er lavet i bæredygtige materialer, såsom FSC-certificeret træ, som leverandøren Klar producere deres vinduer i. Altså træ, der kommer fra ansvarlig skovdrift. Dette sikrer et miljømæssigt aftryk ud fra vinduernes livscyklus, når de engang langt ude i fremtiden skal skiftes.

Konklusion: Energieffektive vinduers centrale rolle i mere bæredygtigt byggeri

Energieffektive vinduer er en væssentlig komponent – sammen med andre faktorer – mod målet om at skabe flere bæredygtige byggerier (nul-emissionsbygninger) her i Danmark – og for den sags skyld i udlandet. Disse vinduer kan bidrage markant til mindre energiforbrug blandt mange af os og kan ikke mindst skabe et bedre indeklima gennem stærke og smarte materialer. Dette er med til at sætte rammerne for en mere miljøvenlig fremtid.

Ved at vælge energieffektive vinduer fra leverandøren Klar, får et byggeri altså vinduer med en høj energiklasse, i bæredygtige materialer samt vinduer med lang holdbarhed og en god slidstyrke. I takt med at efterspørgslen efter grønnere og mere miljøvenlige løsninger stiger, så vil energieffektive vinduer i mange år endnu have en afgørende rolle – også inden for byggeri.

Category:Diverse
PREVIOUS POST
Spar penge på professionelle padel bolde
NEXT POST
Sæt din arbejdsplads i bevægelse med ergonomiske kontorløsninger
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://qconstruction.dk 300 0